суббота, 9 февраля 2013 г.

сік червоного буряка застосування при лікуванні

PЩоб приготувати буряковий ск, коренеплоди пдбирають не бльше 9 см у поперечнику з нтенсивною рвномрним фарбуванням. Ск для консервування готують в перш мсяц  збергання. Млява буряк, звичайно ж, для цього не пдходить.

PВарений буряк рекомендуться також хворим на дабет, при захворюваннях печнки  жовчного мхура.

PВдвар з бурякв використовують при запорах (ставлять клзму).

Pск варено бурякв и закапують у нс.

PКашка з буряка або свже листя застосовують зовншньо при запальних захворюваннях шкри, пухлинах, ударах  виразках.

призначають при запаленнях органв дихання (пневмоня, плеврит, бронхт), при цинз, захворюваннях нирок, як легке сечогнне. Ск, змшаний порвну з бджолиним медом, знижу кров'яний тиск  може застосовуватися при гпертончнй хвороб. Знижу тиск  чистий буряковий ск.

PДуже часто при лкуванн застосовуться ск буряка. Його можна застосовувати при недокрв', загальному виснаженн  занепад сил.

Пектинов речовини буряка захищають органзм людини вд впливу радоактивних  важких металв, затримують розвиток шкдливих мкроорганзмв у кишечнику, сприяють виведенню зайво води  холестерину.

Pбетан  бетанн пдвищують життдяльнсть клтин печнки, обергаючи  вд жирового переродження, а також пригнчують рст злояксних пухлин.

З'днання йоду, як також присутн в коренеплодах столового буряка, беруть участь в босинтез гормонв щитовидно залози. Добре вдом бологчно активн речовини буряка

PПрисутнсть у буряку сполук кобальту нада й нтенсивне забарвлення, а в органзм людини сприя синтезу втамну В12  пдтриму кровотворення.

Крм того, при споживанн бурякв втамн Р легко засвоються завдяки присутност в нй аскорбново кислоти. Дуже корисно вживати буряк при серцево-судинних захворюваннях, гпертон  ожирнн.

PУ коренеплодах буряка накопичуться значна кльксть втамну Р, який змцню стнки каплярв. Цього втамну дуже мало в капуст  томатах, як ми споживамо у великй клькост, а багато нших його не мстять зовсм.

Багата  мнеральними речовинами, в тому числ залзом (на 100 г сиро червоного буряка 7,3 мг), багато йоду, магню, кальцю  калю.

PУ  коренеплодах  до 10,6% цукру, 4,3% блкв, пектини, з кислот яблучна, лимонна, щавелевая.P Наприклад, в 1 кг сирих коренеплодв мститься до 220 мг аскорбново кислоти, значну кльксть втамнв групи В, рутина  нших.

Непоказна на вигляд, з корисними властивостями вона перевершу багатьох городнх красенв. Втамнв, цукрв, мнеральних речовин, особливо лужного характеру, в нй бльше, нж у моркв.

Корисн властивост соку з буряка

Потрбне про овоч

овоч  найкорисншою для здоров'я жею, вони змцнюють здоров'я

Корисн властивост соку з буряка

Комментариев нет:

Отправить комментарий